Održan simpozij HDBIMF-a povodom Međunarodnog dana kliničkog inženjerstva

Hrvatsko društvo za biomedicinsko inženjerstvo i medicinsku fiziku i ove je godine obilježilo Međunarodni dan kliničkog inženjerstva (21.10.) prigodnim simpozijem koji se održao 18. listopada 2019. u Zagrebu, u velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog zbora. Time se naše društvo po treći put pridružilo ovoj globalnoj inicijativi kojom se afirmira kliničko inženjerstvo kao profesija.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika HDBIMF-a prof. dr. sc. Igora Lackovića uvodno predavanje je održao dr.sc. Mario Medvedec, voditelj Sekcije za kliničko inženjerstvo HDBIMF-a, a zatim su održana sva predavanja najavljena u programu. Još jednom je istaknuta važnost ne samo kliničkih inženjera već i niza drugih struka u zdravstvu za provođenje suvremene dijagnostike i liječenja. Nakon predavanja sudionici simpozija su se zadržali u neformalnom druženju.

Simpozij: “Kliničko inženjerstvo: ‘novi’ zdravstveni radnici za novo zdravstveno doba”

Hrvatsko društvo za biomedicinsko inženjerstvo i medicinsku fiziku obilježit će i ove godine Svjetski dan kliničkog inženjerstva (21.10.) simpozijem pod nazivom

“Kliničko inženjerstvo: ‘novi’ zdravstveni radnici za novo zdravstveno doba”

Simpozij će se održati u petak, 18. listopada 2019. od 10:00 do 14:00 sati  u velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog zbora, Šubićeva 9,  Zagreb.

Program simpozija preuzmite ovdje.

Molimo sve zainteresirane sudionike da se najkasnije do 17.10.2019. registriraju preko prijavnog obrasca na linku. Registracija je besplatna.

Najava simpozija: “Kliničko inženjerstvo: ‘novi’ zdravstveni radnici za novo zdravstveno doba”

Hrvatsko društvo za biomedicinsko inženjerstvo i medicinsku fiziku obilježit će i ove godine Svjetski dan kliničkog inženjerstva / Global Clinical Engineering Day (21.10.) simpozijem po nazivom

Kliničko inženjerstvo: ‘novi’ zdravstveni radnici za novo zdravstveno doba”.

Simpozij će se održati u petak, 18. listopada 2019. od 10:00 do 14:00 sati  u velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog zbora, Šubićeva 9,  Zagreb.

Pratite nas i dalje, uskoro donosimo nove obavijesti o programu i prijavama!

2. izdanje monografije Selma Supek and Cheryl J. Aine (Eds): ”Magnetoencephalography: From Signals to Dynamic Cortical Network”

U tijeku je objava drugog izdanja monografije Selma Supek and Cheryl J. Aine (Eds): ”Magnetoencephalography: From Signals to Dynamic Cortical Network”  (MEG2e) u okviru on-line serije Springer Nature’s Major Reference Works  https://link.springer.com/referencework/10.1007%2F978-3-319-62657-4#toc DOI https://doi.org/10.1007/978-3-319-62657-4. Do sada je objavljeno 54 od ukupno 59 poglavlja i sva su kratkotrajno dostupna za preuzimanje. Tiskano izdanje knjige očekuje se u rujnu ove godine.

Čestitamo profesorici Supek na ovom vrlo značajnom doprinosu referentnoj MEG literaturi.

 

Poziv na simpozij ‘Kineziologija u sportu i medicini: od biomehanike do sociodinamike’ K-BioS 2019

Simpozij o ‘Kineziologiji u sportu i medicini: od biomehanike do sociodinamike’ K-BioS 2019 održat će se u okviru kongresa ‘icSPORTS’ u Beču, Austrija od 20.-21. rujna 2019. Svi detalji o simpoziju dostupni su na http://www.icsports.org/K-BioS.aspx . Pozivamo sve zainteresirane da sudjeluju, posebice članove naše sekcije za biomehaniku.
Rok za slanje radova je produže do 15. srpnja 2019. Autori će biti obaviješteni o prihvaćanju rada do 23. srpnja 2019., a rok za finalnu (camera-ready) verziju rada je 31. srpnja 2019.

Poziv na predavanje – Boris Bačić: “Computational Sport Science: Human Motion Modelling and Analysis”

Hrvatsko društvo za biomedicinsko inženjerstvo i medicinsku fiziku (HDBIMF), Odjel za tehniku u medicini i biologiji Hrvatske sekcije IEEE i Znanstveni centar izvrsnosti za znanost o podatcima i napredne kooperativne sustave pozivaju Vas na predavanje

Computational Sport Science: Human Motion Modelling and Analysis

koje će održati dr. sc. Boris Bačić, Auckland University of Technology, School of Engineering, Computer and Mathematical Sciences, Novi Zeland, u petak 7. lipnja 2019. u 11:00, u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Predavanje je na engleskom jeziku, a predviđeno trajanje s raspravom je 60 minuta. Više o predavanju i predavaču pogledajte na ovoj poveznici.

Poziv na godišnju skupštinu HDBIMF-a 14.5.2019.

Poštovane članice i članovi,

Pozivam Vas na godišnju skupštinu Hrvatskog društva za biomedicinsko inženjerstvo i medicinsku fiziku, koja će se održati u utorak 14. svibnja 2019. godine s početkom u 17:00 sati u dvorani D-152 Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučililišta u Zagrebu, Unska 3, Zagreb. Poziv s dnevnim redom i zapisnikom prethodne skupštine primili ste e-mailom.

Prof. dr. sc. Igor Lacković
Predsjednik HDBIMF-a

Predstavljanje projekta “Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području biomedicinskog inženjerstva (HKO-BI)”

Pozivamo Vas na javno predstavljanje projekta “Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području biomedicinskog inženjerstva (HKO-BI)” koje će biti održano u srijedu 8. svibnja 2019. godine u 10:00 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Unska 3, Zagreb.

Predvidivo trajanje javnog predstavljanja je oko 30 minuta, nakon čega ćemo imati mali domjenak ispred Sive vijećnice i razgovor sa sudionicima.

9. proljetna škola kliničkog inženjerstva

Deveta proljetna škola kliničkog inženjerstva “IoT, economic and management challenges for e-health integration in the enlarged Europe” u okviru diplomskog studijskog programa kliničkog inženjerstva Sveučilišta u Trstu, održat će se od 13. do 16. svibnja 2019. u Kopru i Trstu. U tijeku je natječaj za dodjelu potpora za sudjelovanje. Rok za prijave je 10.4.2019. Više informacija o školi i natječaju potražite na http://bioingts.units.it/spring-school-2019 .

HDBIMF partner na projektu Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području biomedicinskog inženjerstva

U petak 22. ožujka 2019. u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je svečanost uručivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području biomedicinskog inženjerstva – HKO-BI (UP.03.1.1.03.0029) u sklopu Poziva „Provedba HKO-a na razini visokog obrazovanja“ iz Europskoga socijalnog fonda (ESF), Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“.  Voditelj projekta je Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva, a Hrvatsko društvo za biomedicinsko inžinjerstvo je jedan od partnera. U projektu kao partneri sudjeluju i Sveučilište u Zagrebu Fakultet strojarstva i brodogradnje, Sveučilište u Zagrebu Medicinski fakultet te Hrvatska udruga poslodavaca. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je usmjerenog na ostvarivanje slijedećih ciljeva:
1. Razvoj diplomskog sveučilišnog studijskog programa u području biomedicinskog inženjerstva i unaprjeđenje alata za osiguravanje kvalitete;
2. Jačanje kompetencija nastavnog osoblja visokih učilišta u području biomedicinskog inženjerstva u svrhu unaprjeđenja nastavne djelatnosti.